Studio Z Architecture

A New Kitchen and Master Suite for a 1980s Colonial

Date: 07/24/2001

The owners of this 1980s colonial wanted a larger kitchen. They also wanted to add a master suite to their existing three bedroom home.

To accomplish their goals, Studio Z designed an addition to the kitchen and eating nook that doubled the size of the space. The new kitchen was designed with a diagonal island separating the food preparation space from the eating space, which functions equally well for everyday family meals and occasional formal dining. The back wall of the kitchen is entirely windows, giving the homeowners a pleasant view of their back yard, including a prized crabapple tree.

Upstairs, Studio Z designed a master suite over the homeowner’s garage. This suite contains a large bedroom, a spacious bathroom, and his and hers walk-in closets.

Credits
Contractor: Pilon Construction
Structural Engineer: SDI Structures
Photographer: Gary Easter

Before

previous project next project